Asiatisk regnbågs-crostini - Regnbågslax med wasabimajonnäs, salladslök & rostade sesamfrön
(ca 16 snittar)
Så här gör du
1. Skiva regnbågslaxen tunt – sashimistil, ca 3 mm.
2. Skiva och rosta baguetten, eller använd färdiga crostini.
3. Rosta sesamfröna i torr panna tills gyllene.
4. Blanda majonnäs, wasabi, soja, honung, salt och peppar till en slät kräm.
5. Bred ett tunt lager wasabimajonnäs på varje crostini.
6. Lägg en skiva regnbågslax ovanpå.
7. Toppa med salladslök och rostade sesamfrön
Recept: Martin Borg
Ingredienser
150–200 g regnbågslax (backloin eller midloin)
16 crostini (eller 1 baguette, skivad och rostad)
1,5 dl majonnäs
2 tsk japansk soja
2 tsk flytande honung
1,5–2 tsk wasabipasta
Salt & svartpeppar
1 knippe salladslök, finhackad
2 msk sesamfrön