Regnbågsfilé med grönsaksfräs, svensk bulgur & korianderdressing
Så gör du
1. Koka bulgur
Koka upp 4 dl vatten med buljongtärningen.
Tillsätt fullkornsbulgur, sänk värmen och låt sjuda i 10 minuter.
Låt svälla under lock.
2. Dressing
Rör ihop gräddfil, vitlök, torkad koriander, äppelcidervinäger och honung.
Smaka av med salt och peppar. Förvara kallt tills servering.
3. Ugnsstek regnbågsfilé
Sätt ugnen på 175 °C.
Lägg filéerna i en smord ugnsform eller på bakplåtspapper.
Krydda med salt och svartpeppar.
Ugnsstek i 12–15 minuter, tills fisken är genomstekt (innertemp 52–56 °C).
4. Stek grönsaker
Hetta upp olja eller smör i en stekpanna.
Stek svamp tills den släppt vätska och fått färg.
Tillsätt paprika, zucchini, chili och rödlök – fräs tills grönsakerna är lätt mjuka.
Smaka av med salt och peppar och rör ner hackad färsk koriander strax innan servering.
Servering:
Lägg upp bulgur på en tallrik, toppa med grönsaksfräset och en bit ugnslagad regnbågsfilé. Ringla över vitlöksdressingen eller servera den vid sidan.
Garnera gärna med färsk koriander eller dill
Recept: Martin Borg
Ingredienser (4 personer)
Bulgur och grönsaker
2,5 dl fullkornsbulgur (alternativ: ris, quinoa, couscous)
4 dl vatten + 1 grönsaksbuljongtärning
1 röd paprika, tärnad
½ zucchini, tärnad
100 g svamp (t.ex. champinjoner eller skogssvamp), skivad
1 rödlök, skivad
½ chili, finhackad
Färsk koriander
Olja eller smör till stekning
Salt & svartpeppar, efter smak
Ugnsstekt regnbågsfilé
4 portionsbitar à 125 g regnbågsfilé från Guldhaven Pelagiska
Olivolja
Salt & svartpeppar
Korianderdressing med gräddfil och vitlök
2 dl gräddfil
½ vitlöksklyfta, riven eller finhackad
1 tsk torkad koriander
1 tsk äppelcidervinäger
1 tsk flytande honung
Salt & svartpeppar, efter smak