Grillpaket med regnbågsfilé, färskpotatis och sommargrönsaker
(4 personer)
Så här gör du
1. Förbered grönsakerna
Koka potatisen och låt den svalna. Skär den i skivor och lägg i en stor bunke tillsammans
med skuren paprika, sparris och rödlök. Ringla över olja och tillsätt vitlök, salt och
peppar. Blanda så att allt täcks jämnt.
2. Gör grillpaketen
Fördela grönsaks blandningen i botten av foliepaket (gärna dubbelvikt folie för att hålla tätt).
Salta och peppra regnbågsfilén, lägg ovanpå grönsakerna. Placera en citronskiva över
fisken och strö över lite dill. Vik ihop till täta paket så att ångan stannar kvar vid tillagningen.
3. Grilla
Grilla paketen på medelvärme i ca 10 minuter, tills fisken är genomlagad (52-56°C) och
grönsakerna mjuka.
4. Servera
Servera direkt i paketen, toppa med färsk dill, en citronklyfta och rikligt med färskriven
pepparrot.
Tips! Detta är en rolig rätt att laga tillsammans med familjen – alla kan göra sitt eget paket
och välja sin egen kryddning! Perfekt för grillkvällen, och extra smidigt eftersom paketen går
att förbereda dagen innan
Ingredienser
• 500 g svensk regnbågsfilé (4 bitar à 125 g)
• 500 g färskpotatis
• 1 röd paprika
• 6-8 knippe sparris
• 1 liten rödlök
• 1 citron
• Dill (spara lite till servering)
• Rapsolja eller olivolja till grönsakerna
• 1 vitlöksklyfta
• Salt och svartpeppar
• Pepparrot
• Aluminiumfolie