Ugnsstekt regnbågsfilé med teriyakisås, stekta grönsaker med risnudlar & färsk koriander
4 portioner
Så gör du:
1. Förbered alla grönsaker. Strimla paprika och salladslöken. Skiva svampen, skölj böngroddarna, hacka korianderstjälkarna. Lägg åt sidan.
2. Förbered risnudlar. Koka enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av.
3. Tillaga regnbågsfilé. Sätt ugnen på 175°C. Lägg fisken i en lätt smord form eller på bakplåtspapper. Salta och peppra fisken, pensla varje bit med 1 msk teriyakisås och strö över sesamfrön. Tillaga i mitten av ugnen i 12–15 minuter, tills fisken är saftig och genomstekt.
4. Gör Sriracha Dressingen
5. Stek grönsaker & risnudlar. Hetta upp lite olja i en stor panna eller wok. Fräs svampen tills vätskan kokat bort. Tillsätt paprika, fräs kort. Vänd ner böngroddar och risnudlar. Ringla över sesamolja och japansk soja. Precis i slutet, tillsätt de hackade korianderstjälkarna och den strimlade salladslöken. Rör om så allt blir varmt och smakrikt. Smaka av med salt & peppar, servera med färsk koriander och limeklyftor
Recept: Martin Borg
Ingredienser
Stekta risnudlar med grönsaker
• 180 g risnudlar
• ½ röd paprika, strimlad
• 100 g svamp, skivad
• 1–1½ dl böngroddar
• 1 tsk sesamolja
• 1–2 msk japansk soja
• Stjälkar från färsk koriander, finhackade
• 3 salladslökar, strimlad
• Salt & peppar, efter smak
• 1 tsk vinäger
Regnbågsfilé med teriyakisås
• 4 portionsbitar à 125 g regnbågsfilé från Guldhaven
• 4 msk teriyakisås
• 1 tsk sesamfrön, till topping
• Olja till smörjning eller bakplåtspapper
Siracha Dressing:
• 3 msk gräddfil
• 1 msk majonnäs
• 1 msk ketchup
• 2 tsk sriracha
• 0,5 tsk honung
• 0,5 vitlöksklyfta, riven
• 1 nypa torkad koriander
• Smaka av med salt & peppar. Förvara kallt.
Till servering
• Färsk koriander
• Limeklyftor