Norrländsk elegans - Kalix Löjrom med rökt ren, rödbeta & crème fraiche
(ca 16 snittar)
Så här gör du:
1. Skiva baguetten i tunna skivor och rosta i ugn tills gyllene, eller använd färdiga crostini.
2. Skär rödbetan i mycket tunna stavar (julienne).
3. Finhacka schalottenlöken.
4. Riv det torkade, rökta renköttet i tunna strimlor.
5. Lägg en klick crème fraiche på varje crostini.
6. Toppa med ca 15 g Kalix Löjrom från Guldhaven.
7. Strö över lite schalottenlök och lägg några stavar rödbeta ovanpå.
8. Toppa med rivet renkött och en liten dillvippa.
9. Servera direkt eller förvara kallt fram till servering.
Recept: Martin Borg
Ingredienser:
16 st crostini (eller 1 baguette, skivad och rostad)
1–1,5 dl crème fraiche
200 g Kalix Löjrom från Guldhaven (ca 10–15 g per snitt)
40 g rödbeta, skuren i tunna juliennestavar
1 st liten schalottenlök, finhackad
50 g torkat, rökt renkött
Färsk dill, små vippor till topping