Regnbågslax i Ugn
REGNBÅGSLAX I UGN
Färgglad vardagsfisk som piggar upp. Regnbågslax i ugn är gott, nyttigt och sköter sig själv – vilken kombo!
4 portioner
Gör så här:
- Tina regnbågslaxen. Lägg förpackningen i kylen på morgonen så är den tinad till kvällen. Har du bråttom, lägg hela förpackningen i en skål med kallt vatten i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 °C.
- Koka potatisen.
- Finhacka eller mixa örterna och blanda ihop ört- & vitlöksoljan.
- Lägg regnbågslaxen i en oljad form, krydda fisken och ställ i ugnen i ca. 20 min. Ta ut och låt vila under folie. Höj ugnstemperaturen till 225 °C.
- Lägg grönsakerna i en form och blanda med en del av örtoljan. Ställ in i ugnen i ca 15 min så att grönsakerna blir rostade.
- Mosa potatisen grovt och rör ner smöret.
Regnbågslax i ugn:
Guldhaven Svensk Regnbågslax – 4 portionsbitar à 125 g
Timjan
Citron – 1 st
Vitlöksklyftor – 2 st
Cayennepeppar
Salt
Potatisstomp:
Potatis – 900 g
Smör – 100 g
Ört- & vitlöksolja:
Citron – 1 st
Olivolja – 1 dl
Basilika – 1 kruka
Bladpersilja – ett par kvistar
Vitlöksklyfta – 1 st
Rostade och örtslungade grönsaker:
Broccoli – 250 g
Paprika – 2 st
Cocktailtomater – 12 st