Hoppa till innehållet
20 september 2024

Regnbågslax i Ugn

REGNBÅGSLAX I UGN

Färgglad vardagsfisk som piggar upp. Regnbågslax i ugn är gott, nyttigt och sköter sig själv – vilken kombo!

4 portioner

Gör så här:

  1. Tina regnbågslaxen. Lägg förpackningen i kylen på morgonen så är den tinad till kvällen. Har du bråttom, lägg hela förpackningen i en skål med kallt vatten i 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 °C.
  3. Koka potatisen.
  4. Finhacka eller mixa örterna och blanda ihop ört- & vitlöksoljan.
  5. Lägg regnbågslaxen i en oljad form, krydda fisken och ställ i ugnen i ca. 20 min. Ta ut och låt vila under folie. Höj ugnstemperaturen till 225 °C.
  6. Lägg grönsakerna i en form och blanda med en del av örtoljan. Ställ in i ugnen i ca 15 min så att grönsakerna blir rostade.
  7. Mosa potatisen grovt och rör ner smöret.

Regnbågslax i ugn:

Guldhaven Svensk Regnbågslax – 4 portionsbitar à 125 g

Timjan

Citron – 1 st

Vitlöksklyftor – 2 st

Cayennepeppar

Salt

 

Potatisstomp:

Potatis – 900 g

Smör – 100 g

 

Ört- & vitlöksolja:

Citron – 1 st

Olivolja – 1 dl

Basilika – 1 kruka

Bladpersilja – ett par kvistar

Vitlöksklyfta – 1 st

 

Rostade och örtslungade grönsaker:

Broccoli – 250 g

Paprika – 2 st

Cocktailtomater – 12 st

KONTAKTA OSS
By Formsmedjan. Powered by Yago