Regnbågslaxtacos
REGNBÅGSLAXTACOS
Sätt färg på fredagsmiddagen med spicy regnbågslaxtacos och en solgul mangosalsa med lite chilisting.
4 portioner
Gör så här:
- Tina regnbågslaxen. Lägg förpackningen i kylen på morgonen så är den tinad till kvällen. Har du bråttom, lägg hela förpackningen i en skål med kallt vatten i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175 °C.
- Skär bort skinnet.
- Krydda fisken med tacokrydda. In i ugnen i 10-12 minuter.
- Mosa avokados, finhacka lök och tomater. Pressa över vitlök och limesaft. Salta och peppra, rör ihop.
- Blanda majonnäs och pressad lime.
- Tina mangon, finhacka tomater, rödlök och chili. Blanda allt och pressa över limesaft och salta.
Fish tacos:
Guldhaven Svensk Regnbågslax – 4 portionsbitar à 125 g
Fish Taco-krydda – 1 påse
Guacamole:
Avokado – 2 st
Lime – 1 st
Silverlök alt. gullök – 1 st
Tomater – 2-3 st
Vitlöksklyftor – 1-2 st
Mangosalsa:
Fryst mango – 1 paket
Röd chili – 1 st
Cocktailtomater – 1 ask
Lime – 1 st
Rödlök –1 st
Limemajonnäs:
Majonnäs
Lime – 1 st
Tortillas – 8 st