
Regnbågslaxtacos
(4 Portioner)
Sätt färg på fredagsmiddagen med spicy regnbågslaxtacos och en solgul mangosalsa med lite chilisting.
Gör så här:
1. Tina regnbågslaxen. Lägg förpackningen i kylen på morgonen så är den tinad till kvällen. Har du bråttom, lägg hela förpackningen i en skål med kallt vatten i 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 175 °C.
3. Skär bort skinnet.
4. Krydda fisken med tacokrydda. In i ugnen i 10-12 minuter.
5. Mosa avokados, finhacka lök och tomater. Pressa över vitlök och limesaft. Salta och peppra, rör ihop.
6. Blanda majonnäs och pressad lime.
7. Tina mangon, finhacka tomater, rödlök och chili. Blanda allt och pressa över limesaft och salta.
Fish tacos:
Guldhaven Svensk Regnbågslax – 4 portionsbitar à 125 g
Fish Taco-krydda – 1 påse
Guacamole:
Avokado – 2 st
Lime – 1 st
Silverlök alt. gullök – 1 st
Tomater – 2-3 st
Vitlöksklyftor – 1-2 st
Mangosalsa:
Fryst mango – 1 paket
Röd chili – 1 st
Cocktailtomater – 1 ask
Lime – 1 st
Rödlök –1 st
Limemajonnäs:
Majonnäs
Lime – 1 st
Tortillas – 8 st