Regnbågslaxpasta
REGNBÅGSLAXPASTA
Pasta i regnbågens alla färger med smaker som passar hela familjen. Toppa med kål och pistou (en fransk nötfri variant på pesto).
4 portioner
Gör så här:
- Tina regnbågslaxen. Lägg förpackningen i kylen på morgonen så är den tinad till kvällen. Har du bråttom, lägg hela förpackningen i en skål med kallt vatten i 30 minuter.
- Skär bort skinnet.
- Salta och peppra regnbågslaxen och stek så att du har kvar en rosa kärna. Lägg åt sidan och låt vila.
- Skiva rödlöken, dela tomaterna, riv hälften av vitlöken och fräs i olivoljan tills löken är mjuk. Avsluta med oreganon och det vita vinet. Låt vinet reducera bort och tillsätt grädden. Låt såsen puttra ihop en stund medan du kokar pastan. För en krämigare sås, spä såsen med pastavatten efter behov.
- Koka pastan al dente.
- Medan pastan kokar: ånga kålen ovanpå pastavattnet i ca 30 sekunder genom att lägga kålen i ett durkslag övertäckt med ett kastrullock.
- Häll av pastan och vänd varsamt ner i den puttrande såsen. Smaka av med salt, peppar och citronjuice.
- Lägg upp alltsammans på ett fat, toppa med regnbågslaxen, den ångade kålen, ringla över pistou och avsluta med riven parmesan.
Pistou:
Gör så här:
- Mortla i följande ordning: vitlök och salt, tillsätt basilika och avsluta med citronzest, olivolja och peppar.
- Alternativt mixa allt i matberedare och smaka av.
Regnbågslaxpasta
Guldhaven Svensk Regnbågslax – 4 portionsbitar à 125 G
Färgglad pasta – 400 g
Rödlök – 1 st
Vitlöksklyftor – 2 st
Färgglada cocktailtomater – 8-10 st
Oregano – 2 tsk/tre färska kvistar
Purpurkål eller grönkål – 150 g
Grädde – 3 dl
Vitt vin – 1,5 dl
Salt och peppar
Olivolja
Parmesanost
Citron
Pistou:
Citronzest – 1 citron
Basilika – 1 kruka
Olivolja – 2 msk
Vitlök – 1-2 klyftor
Salt och peppar