Hoppa till innehållet
20 september 2024

Regnbågslaxpasta

REGNBÅGSLAXPASTA

Pasta i regnbågens alla färger med smaker som passar hela familjen. Toppa med kål och pistou (en fransk nötfri variant på pesto). 

4 portioner

Gör så här:

  1. Tina regnbågslaxen. Lägg förpackningen i kylen på morgonen så är den tinad till kvällen. Har du bråttom, lägg hela förpackningen i en skål med kallt vatten i 30 minuter.
  2. Skär bort skinnet.
  3. Salta och peppra regnbågslaxen och stek så att du har kvar en rosa kärna. Lägg åt sidan och låt vila.
  4. Skiva rödlöken, dela tomaterna, riv hälften av vitlöken och fräs i olivoljan tills löken är mjuk. Avsluta med oreganon och det vita vinet. Låt vinet reducera bort och tillsätt grädden. Låt såsen puttra ihop en stund medan du kokar pastan. För en krämigare sås, spä såsen med pastavatten efter behov.
  5. Koka pastan al dente.
  6. Medan pastan kokar: ånga kålen ovanpå pastavattnet i ca 30 sekunder genom att lägga kålen i ett durkslag övertäckt med ett kastrullock.
  7. Häll av pastan och vänd varsamt ner i den puttrande såsen. Smaka av med salt, peppar och citronjuice.
  8. Lägg upp alltsammans på ett fat, toppa med regnbågslaxen, den ångade kålen, ringla över pistou och avsluta med riven parmesan.

Pistou:

Gör så här:

  1. Mortla i följande ordning: vitlök och salt, tillsätt basilika och avsluta med citronzest, olivolja och peppar.
  2. Alternativt mixa allt i matberedare och smaka av.

Regnbågslaxpasta
Guldhaven Svensk Regnbågslax – 4 portionsbitar à 125 G

Färgglad pasta – 400 g

Rödlök – 1 st

Vitlöksklyftor – 2 st

Färgglada cocktailtomater – 8-10 st

Oregano – 2 tsk/tre färska kvistar

Purpurkål eller grönkål – 150 g

Grädde – 3 dl

Vitt vin – 1,5 dl

Salt och peppar

Olivolja

Parmesanost

Citron

 

Pistou:
Citronzest – 1 citron

Basilika – 1 kruka

Olivolja – 2 msk

Vitlök – 1-2 klyftor

Salt och peppar

 

KONTAKTA OSS
By Formsmedjan. Powered by Yago