Ugnsbakad fiskbiff med gurkmejaris, ärtor, morot, kikärtor, majs, mango-chutneysås och finstrimlad rödkålssallad
Gurkmejaris
steg 1
5 dl jasminris
11 dl vatten
1 tsk salt
2 tsk gurkmeja
steg 2
3 st morötter i små bitar
2 dl kikärtor (blötlägg och koka själv
eller använd färdiga)
2 dl gröna ärtor
1 dl majs
Mango-chutneysås
5 dl creme fraiche
4 msk mango chutney
salt
10 st fiskbiffar
½ rödkålshuvud
50 g färsk persilja
10 st knäckebröd med smör
ev. limeklyftor
Tillagning
Koka riset enligt instruktioner på förpackningen. Koka riset och låt det stå under lock och vila ca 10 minuter innan det blandas med grönsakerna.
Koka morötterna al dente. Blanda i alla grönsakerna i riset.
Rör i mango-chutney i crème fraichen och smaka av med salt.
För bäst resultat stek fiskbiffen först i en stekpanna, ett par minuter på var sida på medeltemperatur. Grädda sedan i ugnen på 200°C till en innertemperatur på cirka 70°C.
Fiskbiffen kan läggas direkt på galler alternativt på ett gastrobleck med fett eller bakplåtspapper men då blir ytan något mjukare (7 minuter för tinade, 17 minuter för frysta).
Strimla rödkålen så tunt som möjligt och servera fiskbiffarna med grönsaksriset, kålen och mangochutneysås.
Tillbehör
Knäckebröd med smör och ev. limeklyftor.