Hoppa till innehållet
28 september 2022

Taco med krispiga grönsaker och svart bönkräm

Tillagning

Mixa bönorna till en slät kräm med vatten och lime, smaksätt med spiskummin, salt och peppar.

För bäst resultat stek fiskbiffen först i en stekpanna, ett par minuter på var sida på medeltemperatur. Grädda sedan i ugnen på 200°C till en innertemperatur på cirka 70°C. Fiskbiffen kan läggas direkt på galler alternativt på ett gastrobleck med fett eller bakplåtspapper men då blir ytan något mjukare (7 minuter för tinade, 17 minuter för frysta).

Dela fiskbiffarna på hälften och servera på tortillabrödet med grönsaker och såser.

Svart bönkräm

250 g svarta bönor

1 msk limesaft

½ dl vatten

1 tsk spiskummin

salt och peppar

 

10 st fiskbiffar

3 dl grovrivna morötter

3 dl grovriven vitkål

2 dl majs

1 dl gurktärningar

1 dl crème fraiche

2 dl tacosalsa

10 st majstortilla

10 st limeklyftor (kan uteslutas)

grovhackad koriander(kan uteslutas)

KONTAKTA OSS
By Formsmedjan. Powered by Yago