Hoppa till innehållet

Nyheter 

 

Vattudalens Fisk AB går in som delägare i Guldhaven Pelagiska AB

Guldhaven Pelagiska öppnar upp för Vattudalens Fisk AB att förvärva 50 procent av aktierna under första kvartalet i 2024.

Guldhaven Pelagiska AB har i över 30 år arbetet med ett hållbart fiske och är i ständig utveckling av verksamheten. Idag sker förädling av råvaror från det egna fisket, lokalt fångad fisk i Norrlandsområdet samt egen uppfödning av fisk. Fiskfabriken är lokaliserad i Kalix och framställer Kalix löjrom, siklöjeprodukter och flera produkter från fiskeriet. Utöver det fileteras och paketeras regnbåge i flertalet utformningar som helsida, tärnad poké, midloin, grytbitar och färs. Samtliga produkter för den svenska marknaden. Guldhaven har självfallet märkningen Från Sverige.

Nyckelorden är kvalitet, smak & hållbarhet. Den röda tråden som löper igenom allting Guldhaven gör är den passion som finns för fiske, förädling och ett hållbart hav och som rotades redan vid grundandet av familjeföretaget 1992.

Vattudalens Fisk AB har i över 16 år arbetat med uppfödning av regnbåge och har under åren varit med och drivit på utveckling och förbättring av branschen i Sverige. Idag har bolagskoncernen Vattudalens Fisk AB 15 aktiva anläggningar från södra Småland till Västerbotten i norr med det totala tillståndet att föda upp runt 8000 ton fisk. Här är hela produktionskedjan inhemsk och med en egen svensk avelsstam så stryks rom till kläckeri och föds upp hela vägen fram till den förädlade produkten.

Ledbudskapet i företaget är Stolta Odlare där visioner och mål ständigt strävar efter att ha en uppfödning av fisk som är den bästa på marknaden, för konsumenten och miljön. Möjligheten till att följa hela uppfödningsledet bidrar till friska och fina fiskar samt en kontinuerlig produktion under hela året.

”Vi ser att intresset och efterfrågan på svensk regnbågslax ständigt ökar. Vi märker även att kunder i större utsträckning önskar svenska och hållbara alternativ vid val av sjömat.  I och med detta samarbete kan vi garantera att större volymer av svensk fisk når ut till våra kunder. Vi ser verkligen fram emot att utveckla våra regnbågsprodukter tillsammans med Vattudalens Fisk AB och förse våra kunder med en sådan fantastisk god och fin matfisk som är odlad, förädlad och producerad i Sverige.”
Emma Gabrielsson, VD Guldhaven Pelagiska AB

Delägarskapet främjar en stabilisering av svensk fisk ut på den inhemska marknaden, med Vattudalens Fisk AB:s produktionsvolymer och Guldhaven Pelagiska AB:s konsumentvänliga produkter samt försäljningskanaler kommer ett svensk alternativ vid val av fisk att kunna erbjudas svenska konsumenter. Delägarskapet stärker även de ekonomiska incitamenten att investera i en långsiktig och hållbar utveckling av bland annat odlad svensk fisk ut till den nationella marknaden – grossister, restauranger och butiker.

Det gläder oss att vi äntligen kan få ut mer svensk fisk på den svenska marknaden. Lokalodlad mat ut till den lokala konsumenten är ett av våra långsiktiga mål och strategier som vi arbetar med.
Iivari Valli, VD Vattudalens Fisk AB

KONTAKTA OSS
By Formsmedjan. Powered by Yago