Hoppa till innehållet
15 december 2022

Braxen queneller på Teknikenshus!

Tillagning

 

Mixa braxfärs i en matberedare med kniv. Kör den tills den är finfördelad. Tillsätt därefter ägg, salt och peppar. Fortsätt köra samtidigt som grädden tillsätts lite i taget.

Ta ut färsen ur matberedaren och sätt i kylen. Minst 30 min men gärna lite längre. Går även att förbereda och lägga i kylen under natten. 

Koka upp fiskbiljong och forma quenellerna till ägg genom att använda 2 matskedar doppade i kallt vatten. Pochera quenellerna i fiskbuljongen i 6-8 min. 

Servera gärna med sandefjordsås, regnbågsrom, dillstompad potatis, fänkål, gräslök & dill.

Recept och inspiration tack till Magnus Allström, Gustav Hjalmarstål och Gunnar Björkbom Länström på Teknikenshus i Luleå. 

 

Braxenqueneller

400 g braxenfärs 
2 ägg 
salt, vitpeppar efter smak
Fänkålsfrön
4 dl grädde 

KONTAKTA OSS
By Formsmedjan. Powered by Yago