
Braxen queneller på Teknikenshus!
Tillagning
Mixa braxfärs i en matberedare med kniv. Kör den tills den är finfördelad. Tillsätt därefter ägg, salt och peppar. Fortsätt köra samtidigt som grädden tillsätts lite i taget.
Ta ut färsen ur matberedaren och sätt i kylen. Minst 30 min men gärna lite längre. Går även att förbereda och lägga i kylen under natten.
Koka upp fiskbiljong och forma quenellerna till ägg genom att använda 2 matskedar doppade i kallt vatten. Pochera quenellerna i fiskbuljongen i 6-8 min.
Servera gärna med sandefjordsås, regnbågsrom, dillstompad potatis, fänkål, gräslök & dill.
Recept och inspiration tack till Magnus Allström, Gustav Hjalmarstål och Gunnar Björkbom Länström på Teknikenshus i Luleå.
Braxenqueneller 400 g braxenfärs |