Taco med krispiga grönsaker och svart bönkräm

10 portioner

Svart bönkräm

250 g svarta bönor
1 msk limesaft
½ dl vatten
1 tsk spiskummin
salt och peppar
10 st fiskbiffar
3 dl grovrivna morötter
3 dl grovriven vitkål
2 dl majs
1 dl gurktärningar
1 dl crème fraiche
2 dl tacosalsa
10 st majstortilla
10 st limeklyftor (kan uteslutas)
grovhackad koriander(kan uteslutas)

Tillagning

Mixa bönorna till en slät kräm med vatten och lime, smaksätt med spiskummin, salt och peppar.

För bäst resultat stek fiskbiffen först i en stekpanna, ett par minuter på var sida på medeltemperatur. Grädda sedan i ugnen på 200°C till en innertemperatur på cirka 70°C. Fiskbiffen kan läggas direkt på galler alternativt på ett gastrobleck med fett eller bakplåtspapper men då blir ytan något mjukare (7 minuter för tinade, 17 minuter för frysta).

Dela fiskbiffarna på hälften och servera på tortillabrödet med grönsaker och såser.

 

Tillbaka till recept & inspiration

 

 

Guldhaven Pelagiska

Guldhaven