Våra produkter

Kalix löjrom

Produktion av Kalix löjrom är i största delen ett hantverk. I vår nya fabrik i Kalix har vi rationaliserat vissa delar av produktionen, men själva klämningen av rom från honlöjor görs alltid för hand. Det är viktigt för den slutliga kvaliteten av löjrom.

När fångsten tas iland vid skymningen börjar ett intensivt arbete. Fisken transporteras direkt till fabriken i Kalix, lossas i intagningskylrummet och fortsätter sedan till sorteringsbandet. Där står personalen redo att separera honlöjor från fångsten. Därefter hamnar romlöjorna på rensningsbord och kläms för rommen. Detta gör vi på det gammaldags sättet, genom att trycka ut rommen. På detta viset får vi själva fisken rensad och huvudkapad, och kan sälja den som livsmedel.

Efter klämningen sköljs och rengörs rommen och sedan torkas den på galler. Slutligen saltas den och packas i konsumentförpackningar innan infrysningen. Burkar märks med Guldhavens eget sigillmärke.

Löjrommen säljs fryst i burkar om 80 g, 200 g och 500 g. Tina rommen långsamt över natten i kyltemperatur, så smakar den allra bäst. Det traditionella sättet att njuta Kalix löjrom är på en tunnbrödsmacka med rödlök och eventuellt lite creme fraiche eller smetana.

 

Kalix löjfilé

Siklöja är den minsta medlemmen i familjen laxfiskar. Den är en utmärkt matfisk och som andra laxfiskar, innehåller den rikligt med nyttiga omega –fettsyror. Vår nyaste produkt är siklöjefilé, som vi har valt att kalla för Kalix löjfilé. Dessa små delikata filéer passar bra till exempel att stekas i smör eller friteras.

Filéerna säljs både färska och frysta.

 

Surströmming OH JÄS!

Vårt eget surströmmingsmärke heter OH JÄS!. Den här sura delikatessen finns både som hel och filé samt bara romströmming. Märket kännetecknas av burken med en lava-sprutande vulkan. Burken är designat av Fri Reklambyrå i Umeå.

 

Färsk fisk

Färsk fisk fiskad i Bottenviken är en säsongsvara. På våren och sommaren kan vi erbjuda färsk strömming, strömmingsfilé, abborre, abborrfilé, gädda och sik.

Sommaren är också säsongen för den fina Östersjölaxen som fångas här i Norrbotten. Dels säljer vi laxen som den är, hel och rensad, dels filear vi den. 

På hösten ligger fokus på siklöjan, som vi säljer som hel, rensad (huvudkapad) eller filé.

Stekabborre

Abborre

På sommarhalvåret fiskar vi abborre med egendesignade burar. Abborren fjällas och fileas med skinnet kvar, vilket gör att filéer ser vackrare ut och håller bättre ihop vid tillagning. Dessutom är filéer mer smakrika tack vare att de görs av mindre abborrar och får både textur och delikat smak av skinnet. Storleken på filéer är 10-20 g, 20-40 g och 40-60 g och de säljs både färsk och fryst.

 

Polarregnbåge

Från vår egen odling av Polarregnbåge (Oncorhynchus mykiss) producerar vi främst benfria filéer med skinn som säljs både färskt och fryst. Vi erbjuder även hel urtagen fisk, portionsbitar, handskurna kuber, skrap, skinnfria filéer med mera!

Vi har stora möjligheter att specialanpassa produkten efter era önskemål, så ta gärna kontakt för mer information!

 

Strömming

Vi producerar strömmingsfilé och rullströmming av egenfiskad strömming från Bottenviken. Strömmingen är liten i storlek, har knappt märkbara ben, och skiljer sig med sin delikata smak markant från den mycket fetare och större sillen.

 

Gädda

Vår gäddfilé kommer från det välmående beståndet i Bottenviken. Vi erbjuder bland annat skinnfri filé, gäddmassa (gäddfärs) och gäddkaviar. Gäddkaviaren görs med samma hantverksmässiga hantering som löjrommen. I smak påminner gäddkaviaren sikrom och går att njutas på samma sätt som löjrom och sikrom.

Stekabborre

Stekabborre

De minsta abborrarna tas tillvara genom att fjälla, rensa och klippa bort huvudet och alla fenor. Då får vi fram en stekfärdig liten delikatess, stekabborre. Dessa tillverkas enligt beställningar och säljs både färska och frysta. Finns till storkök och detaljhandeln.

 

lax-kopia

Vildlax

Den vilda östersjölaxen fiskas med fällor vid Bottenvikens kust både i havet och i sötvatten (Lule älv). Vi erbjuder olika laxprodukter till både storkök och detaljhandel.


Guldhaven Pelagiska

Guldhaven