Senapsmarinerad stekt strömming med selleri och pepparrotskräm

2 portioner

Stekt strömming

Ingredienser

300 g strömmingsfilé
1 dl grädde
1 msk dijonsenap
pankoströbröd
smör att steka i
1/2 huvud skalad och tärnad rotselleri
1 msk rumstempererat smör
sköljd babybladspenat
2 stänger finstrimlad blekselleri
1 dl creme fraiche
riven pepparrot efter smak
saften och zesten (det gula på skalet) från 1/4 citron
1/2-2 dl skirat smör
1 msk fint skuren gräslök

Tillagning

Marinera strömmingen i senapen och grädden och låt ligga minst 4 timmar, gärna över natten. Gnid in selleribitarna med det rumstempererade smöret och lägg på en ugnsplåt. Salta. Rosta i ugnen på 225 grader till sellerin är mjuk rakt igenom. Blanda creme fraichen med pepparroten och salta och peppra. Ta upp strömmingen ur marinaden och vänd i panko. Salta och peppra. Stek i panna med rikligt med smör Värm det skirade smöret och häll i citronsaften och zesten. Blanda spenaten, den strimlade bleksellerin och den rostade rotsellerin med lite av det skirade smöret. Lägg upp på tallrik som en sallad och toppa med strömmingen. Häll resten av det skirade smöret över fisken och servera med pepparrotsdressingen.

 

Tillbaka till recept & inspiration

 

 

Guldhaven Pelagiska

Guldhaven