Fiskburgare med bröd, sallad, gurka, tomat, remouladsås och potatismos

10 portioner

 

Currymajonnäs

3 dl crème fraiche
2 dl majonnäs
2–3 msk curry
saft från en halv citron
3 msk mango chutney
smaka av med salt

Remouladsås

600 g currymajonäs
½ dl saltgurka alternativt
blandade pickles
3 msk kapris
salt & peppar

Potatismos

2 kg potatis
vatten + salt
koka poatisen mjuk
5 dl mjölk
2 msk smör
4 krm vitpeppar
ev salt
10 st fiskbiffar
10 st hamburgerbröd
3 st tomater i skivor
½ gurka i skivor
sallad

Tillagning

Blanda ihop ingredienserna till currymajonäsen.

Mixa pickles med stavmixer och blanda med currymajonäsen, tillsätt kapris och smaka av med salt och peppar.

Koka potatisen mjuk, gör potatismos.

För bäst resultat stek fiskbiffen först i en stekpanna, ett par minuter på var sida på medeltemperatur. Grädda sedan i ugnen på 200°C till en innertemperatur på cirka 70°C.

Fiskbiffen kan läggas direkt på galler alternativt på ett gastrobleck med fett eller bakplåtspapper men då blir ytan något mjukare (7 minuter för tinade, 17 minuter för frysta).

Lägg på remouladsås på brödet, toppa med grönsaker och fiskbiff och servera med potatismos.

 

Tillbaka till recept & inspiration

 

 

Guldhaven Pelagiska

Guldhaven