Ugnsbakad fiskbiff med rostad sötpotatis, grönärtshummus, råriven rödbeta, citron och turkisk yoghurt

10 portioner

 

Grönärtshummus

500 g gröna ärtor
½ citron, pressad saft
½ dl rapsolja
ev. mynta som smaksättning
10 st fiskbiffar
5 st stora sötpotatisar i klyftor
4 msk olivolja
4 st normalstora grovrivna rödbetor
500 g frysta ärtor
ev. några kvistar mynta
2 citroner i klyftor
5 dl turkisk yogurt
en nypa salt
en nypa peppar
ev. vattenkrasse som topping

Tillagning

Tina ärtorna och mixa med olja, citronsaft, mynta, salt och peppar.

Sätt ugnen på 200°C. Lägg sötpotatisklyftorna på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja och salt och grädda i ca 30-35 min.

För bäst resultat stek fiskbiffen först i en stekpanna, ett par minuter på var sida på medeltemperatur. Grädda sedan i ugnen på 200 °C till en innertemperatur på cirka 70°C. Fiskbiffen kan läggas direkt på galler alternativt på ett gastrobleck med fett eller bakplåtspapper men då blir ytan något mjukare (7 minuter för tinade, 17 minuter för frysta).

Servera allt tillsammans med färsk citron och grönärtshummus.

 

Tillbaka till recept & inspiration

 

 

Guldhaven Pelagiska

Guldhaven