Ugnsbakad fiskbiff med krämiga currymakaroner

10 portioner

Currymakaroner

900 g makaroner
3 dl crème fraiche
2 dl majonnäs
2–3 msk curry
saft från en halv citron
3 msk mango chutney
smaka av med salt
10 st fiskbiffar
1 broccolihuvud
3-4 st morötter
10 st citronklyftor

Tillagning

Koka makaronerna enligt instruktioner och spola dem kalla under vatten i ett durkslag. Blanda ihop övriga ingredienser till currysåsen och blanda stegvis i såsen med makaronerna till önskad konsistens. 

För bäst resultat stek fiskbiffen först i en stekpanna, ett par minuter på var sida på medeltemperatur. Grädda sedan i ugnen på 200 °C till en innertemperatur på cirka 70°C. Fiskbiffen kan läggas direkt på galler alternativt på ett gastrobleck med fett eller bakplåtspapper men då blir ytan något mjukare (7 minuter för tinade, 17 minuter för frysta).

Skala och skär morötterna i bitar, skala stjälken på broccolin och dela den i mindre bitar och buketter. Koka grönsakerna al dente. Servera allt med sallad och citron. 

 

Tillbaka till recept & inspiration

 

 

Guldhaven Pelagiska

Guldhaven